Minifarmi -messut lähestyvät

Minifarmin portit avautuvat elokuun alussa!

Uudenkaupungin uusi maaseutuaiheinen messutapahtuma herättää laajaa kiinnostusta. Elokuun ensimmäisessä viikonvaihteessa 2.-3.8. Uudenkaupungin jäähallin ympäristöön Kivimäen- ja Pohitullin hiekkakentille odotetaan tuhansia messuvieraita. Tapahtumaan on ilmoittautunut lähes sata näytteilleasettajaa ja yhteistyökumppania. Mukana on niin yhdistyksiä, maatiloja, runsaasti lomarakentamiseen erikoistuneita yrityksiä kuin laajempia yhteisosastojakin.

Esillä on myös erilaisia koneita, pieniä ja suuria, mökeille, puutarhaan ja maatiloille. Kotitaloudet ovat viime vuosina panostaneet piharakentamiseen ja monelle terassista tai takapihasta on muodostunut uusi olohuone. Ja kun rannikkokaupungissa järjestetään messut ei laitureita ja venetarvikkeitakaan voida unohtaa.

Maatiloilta on tulossa myyntiin tilatuotteita kuten lankoja, lihaa, juustoja ja vihanneksia sekä säilykkeitä. Messujen muonituksesta vastaa lähiruuankin puolesta liputtava Ravintola Gasthaus Pooki ja Jääkotkien makkarakojusta saa nopeasti mukaansa Kivikylän herkkuja.

Lapsille elämyksiä tarjoaa tietysti Minifarmin keskeinen farmialue eläimineen ja maatalouskoneineen. Farmialueella on oma näytöskenttä, jossa on mm. hevosiin ja poneihin liittyvää ohjelmaa. Minifarmareiden puuhapuistossa pääsee messujen sisäänpääsymaksulla laskemaan jättiliukumäkeä, pelmimään vaahtobileissä ja kiipustamaan oikean paloauton tai kuormaajan kyytiin. Messujen koordinaattori Jarno Ihala haluaa ottaa huomioon messuvieraat vauvasta vaariin. – Kyllä tässä kolmelle sukupolvelle riittää ihmeteltävää, tiivistää Ihala. Lisäksi Uudenkaupungin museon Wahlbergin talossa on sopivasti ”Eläimellistä menoa merikaupungissa” -näyttely, jonne on viikonlopun aikana vapaa pääsy messurannekkeella, muistuttaa Ihala.

Lauantaina 2.8. on luvassa lisäksi farmihenkiset iltajuhlat klo 17-24. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa yhteistyössä loihdittu Minibaari-konsepti on nimeään hieman väljempi. Jäähalliin ja ulkoterassille kokoonnutaan illalla rennosti syömään, nauttimaan virvokkeista, tanssimaan ja pitämään hauskaa farmin tyyliin. Pooki kattaa iltaan MiniRanch -menun nyhtöpossulla, bbq-kastikkeella ja kunnollisilla paistinperunoilla kaikkine lisukkeineen. Musiikista vastaa K. Juva & Haavekuva. Raumalaistem boikkatte setti on monipuolinen ja viihdyttävä. Jarkko Kupiainen isännöi ja vetää illan mittaan myös Kieku-karaokea.

Vastaa