Ohjelma

Minifarmi 18.-19.5.2024 Ohjelma:

Vuoden 2024 ohjelma päivitetään tälle sivulle, kun se varmistuu.

Lauantai 18.5.

Suunnittele pihasi viisaasti ja kustannustehokkaasti, biojätteistä elävää multaa ja hyvinvointia kotipihalle

Pihatiikeri Tiina Kortelainen on suunnitellut pihoja työkseen vuodesta 2014. Pihan kustannukset, luontopohjaiset ratkaisut ja kompostointi kiinnostavat, mutta herättävät myös paljon kysymyksiä. Minifarmi & Kukkamessut -tapahtumassa hän antaa kuulijoille ammattilaisen pihistä ja panosta vinkkejä oman pihan kestävään suunnitteluun, rakentamiseen ja hoitoon sekä ohjeet onnistuneeseen kompostointiin.

Unelmoitko kauniista ja toimivasta pihasta, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Tervetuloa mukaan yleisöluennollemme saamaan konkreettisia ohjeita siitä, mitä pihasuunnittelussa on hyvä ottaa ottaa huomioon ja miten arvioit kustannuksia. Piharakentamisessa se mitä on pinnan alla, on vähintään yhtä tärkeää kuin se mitä on maanpinnan yläpuolella. Sään ääriolosuhteiden lisääntyminen korostaa kasvillisuuden merkitystä hulevesien hallinnassa ja miellyttävän pienilmaston luomisessa. Kukoistaakseen kasvit tarvitsevat riittävästi laadukasta kasvualustaa.

Kompostoimalla kierrätät ravinteet niiden syntypaikalla ja tuotat elävää multaa kotipihan kasveille melko vähällä vaivalla. Sidot hiiltä maaperään ja lisäät luonnon monimuotoisuutta. Säästät jätemaksuissa sekä mullan hankinta- ja kuljetuskustannuksissa.

Intohimoinen kompostoija, pihasuunnitteluyrittäjä Tiina Kortelainen, pihatiikeri.fi
Intohimoinen kompostoija, pihasuunnitteluyrittäjä Tiina Kortelainen, pihatiikeri.fi
Kaikki kasvu lähtee maasta.
Kaikki kasvu lähtee maasta.
Rinnepiha on yleensä noin 20 % kalliimpi kuin vastaava tasamaalla.
Rinnepiha on yleensä noin 20 % kalliimpi kuin vastaava tasamaalla.
Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty.
Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty.

Sunnuntai 19.5.

Joel Rosenberg

Joel Rosenberg on hyötykasviasiantuntija, joka kasvattaa Laitilassa pähkinöitä. Joelin inspiroivilla luennoilla kuulet millaisia pähkinöitä Suomessa voi kasvattaa ja millainen on ekologinen syötävä metsäpuutarha.

1. Pähkinäluennolla opi, mitä pähkinöitä voimme kasvattaa Suomessa, mitä ne tarvitsevat menestyäkseen, ja saa vinkkejä pähkinöiden viljelyyn omassa puutarhassasi.

2. Syötävä metsäpuutarha – luennolla opit, mikä on syötävä metsäpuutarha ja miksi tämä puutarhamuoto on niin kiehtova sekä millaisia kasveja siellä voi kasvattaa. Joel jakaa omat kokemuksensa Laitilan metsäpuutarhastaan ja paljastaa niin onnistumiset kuin parhaat mokatkin.

Comments are closed.