Ohjelma

Minifarmi 18.-19.5.2024 Ohjelma:

Lauantai 18.5.

Messuhallin lava:

  • klo 11:30 Tiina Kortelainen – Mitä piha maksaa? Suunnittele pihasi viisaasti ja kustannustehokkaasti.
  • klo 14 Tiina Kortelainen – Kompostoimalla biojätteistä elävää multaa ja hyvinvointia kotipihalle.

Farmialue:

  • klo 11:30 Pikku Myyn jymy-yllätys
  • klo 12:30 Wasaborgin talli – Pukuratsastusnäytös
  • Klo 14:30 Wasaborgin talli – Poniagilitynäytös
  • klo 15:30 Muumipeikko ja suuri kirjainarvoitus

Suunnittele pihasi viisaasti ja kustannustehokkaasti, biojätteistä elävää multaa ja hyvinvointia kotipihalle

Klo 11:30: Mitä piha maksaa? Suunnittele pihasi viisaasti ja kustannustehokkaasti.

Klo 14: Kompostoimalla biojätteistä elävää multaa ja hyvinvointia kotipihalle.

Pihatiikeri Tiina Kortelainen on suunnitellut pihoja työkseen vuodesta 2014. Pihan kustannukset, luontopohjaiset ratkaisut ja kompostointi kiinnostavat, mutta herättävät myös paljon kysymyksiä. Minifarmi & Kukkamessut -tapahtumassa hän antaa kuulijoille ammattilaisen pihistä ja panosta vinkkejä oman pihan kestävään suunnitteluun, rakentamiseen ja hoitoon sekä ohjeet onnistuneeseen kompostointiin.

Unelmoitko kauniista ja toimivasta pihasta, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Tervetuloa mukaan yleisöluennollemme saamaan konkreettisia ohjeita siitä, mitä pihasuunnittelussa on hyvä ottaa ottaa huomioon ja miten arvioit kustannuksia. Piharakentamisessa se mitä on pinnan alla, on vähintään yhtä tärkeää kuin se mitä on maanpinnan yläpuolella. Sään ääriolosuhteiden lisääntyminen korostaa kasvillisuuden merkitystä hulevesien hallinnassa ja miellyttävän pienilmaston luomisessa. Kukoistaakseen kasvit tarvitsevat riittävästi laadukasta kasvualustaa.

Kompostoimalla kierrätät ravinteet niiden syntypaikalla ja tuotat elävää multaa kotipihan kasveille melko vähällä vaivalla. Sidot hiiltä maaperään ja lisäät luonnon monimuotoisuutta. Säästät jätemaksuissa sekä mullan hankinta- ja kuljetuskustannuksissa.

Intohimoinen kompostoija, pihasuunnitteluyrittäjä Tiina Kortelainen, pihatiikeri.fi
Intohimoinen kompostoija, pihasuunnitteluyrittäjä Tiina Kortelainen, pihatiikeri.fi
Kaikki kasvu lähtee maasta.
Kaikki kasvu lähtee maasta.
Rinnepiha on yleensä noin 20 % kalliimpi kuin vastaava tasamaalla.
Rinnepiha on yleensä noin 20 % kalliimpi kuin vastaava tasamaalla.
Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty.
Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty.

Pikku Myyn Jymy-yllätys klo 11:30

Muumipeikko ja suuri kirjainarvoitus klo 15:30

Muumilaakson asukkaat viihdyttävät Minifarmin väkeä. Luvassa on hauskanpitoa, tanssia ja leikkiä, johon myös yleisö pääsee mukaan. 

Wasaborgin tallin ratsastusnäytökset sekä talutusratsastusta

Klo 12:30: Pukuratsastusnäytös

Klo 14:30: Poniagilitynäytös

Sunnuntai 19.5.

Messuhallin lava:

  • klo 12:30 Joel Rosenberg – Pähkinäluento
  • klo 14:30 Joel Rosenberg  – Syötävä metsäpuutarha

Farmialue:

  • klo 11:30 Aarne Alligaattori ja Viidakkorumpu
  • klo 14 Aarne Alligaattori ja Viidakkorumpu

Joel Rosenberg

Klo 12:30: Pähkinäluento

Klo 14:30: Syötävä metsäpuutarha

Joel Rosenberg on hyötykasviasiantuntija, joka kasvattaa Laitilassa pähkinöitä. Joelin inspiroivilla luennoilla kuulet millaisia pähkinöitä Suomessa voi kasvattaa ja millainen on ekologinen syötävä metsäpuutarha.

1. Pähkinäluennolla opi, mitä pähkinöitä voimme kasvattaa Suomessa, mitä ne tarvitsevat menestyäkseen, ja saa vinkkejä pähkinöiden viljelyyn omassa puutarhassasi.

2. Syötävä metsäpuutarha – luennolla opit, mikä on syötävä metsäpuutarha ja miksi tämä puutarhamuoto on niin kiehtova sekä millaisia kasveja siellä voi kasvattaa. Joel jakaa omat kokemuksensa Laitilan metsäpuutarhastaan ja paljastaa niin onnistumiset kuin parhaat mokatkin.

Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu

Esitykset klo 11:30 ja klo 14.

Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu – bändissä esiintyy ihastuttavan ja halattavan Aarnen lisäksi kaksi safariasuista kaveria, Tobbe ja Jocke.

Tobbe laulaa ja säätää ja Jocke soittaa kitaraa. Aarne keksii kepposia ja soittaa viidakkorumpuja.

Ai niin, niitä joita kutsutaan myös konga-rummuiksi!

HevosVarikon talutusratsastusta

Koko viikonloppuna:

RotaKids–patikkapolku Minifarmi-messuilla

Koko perheen patikkapolku tarjoaa haastetta ja mukavaa ohjelmaa Minifarmi-messuilla. Uudessakaupungissa. Jäähallin nurkalta Kivimäen kentälle johtavaa polkua reunustaa kahdeksan rastia, joilla lapset ja vanhemmat voivat testata tietojaan mm. luonnosta. Polun suorittaneille on luvassa pieni palkinto.

Uudenkaupungin Rotarien järjestämä RotaKids-patikkapolku on suunnattu alle 12–vuotiaille lapsille. Sen tarkoitus on kannustaa pohtimaan ympäristöaiheisia kysymyksiä yhdessä vanhempien kanssa. Lapsille jaetaan aluksi kynät ja vastauslomakkeet. Lomakkeet palautetaan viimeisen rastin jälkeen.

Tapahtuman tavoitteena on innostaa perheitä liikkumaan ja tekemään yhdessä sekä levittää rotaritietoutta. Patikkapolku on kaikille Minifarmin kävijöille avoin ja maksuton.

Heti patikkapolun alussa esitellään ShelterBox-telttaa, joka on tarkoitettu katastrofialueille hätämajoitukseen.  Kansainvälinen Rotarijärjestö hankkii ja toimittaa elämän perusedellytykset takaavia laatikoita avustuskohteisiin.

Minifarmareiden kaivuripuisto

Hyppää ihka oikean kaivinkoneen kyytiin!

Hauska polkutraktori rata perheen pienimmille

Tivoli Laine viihdyttää lapsia koko viikonlopun!

Juhlavuoden Minifarmi on kolmen veistäjän show – Petrin, Raimon ja Tonin käsissä tukit muuttuvat veistoksiksi!

Sahurimestarit areenalla!

Petri Räsänen on melkein oman kylän poikia, ammatikseen veistävä sahuri Laitilan Katinhännästä. Räsäsen suosikki ja mieliaihe veistoksissa on linnut. Erikoisin veistos on ollut jättikana. Farmille veistäjä tuo mukanaan luonnon ja mytologian teoksia. Lisää Petrin teoksista löytyy nimellä Taideveisto Räsänen.

”Parasta hommaa viiltosuojahousut jalassa” – Petri

Raimo Hautaluoma on tehnyt moottorisahaveistoksia jo komiat 18 vuotta. Raimo on kotoisin Jalasjärven Ilvesjoelta. Hautaluoman suosikkitöitä ovat eläinhahmot ja eritoten korpit. Erikoisin vastaan tullut työ on ollut viikatemies. Farmille mies tuo mukanaan pöllöjä, karhuja ja maahisen. Raimon töitä löytyy lisää työnimellä Ilvesveisto.

”Puru lentää ja sahat laulaa” -Raimo

Toni Lindroos on vuonna 1994 syntynyt taiteilija ja moottorisahaveistäjä Sastamalasta. Jo vuosia purua lennättänyt nuorimies on intoa täynnä ja uhkuu halua kehittyä jatkuvasti. Tonin tavoitteena onkin tulla lajinsa parhaaksi ja tehdä moottorisahaveistämisestä täysipäiväinen ammatti. Veistäjän lempiaiheita on erilaiset pöllöt. Erikoisimmat työt Tonilla ovat matkan varrella olleet kenkä ja linja-auto. Farmille Lindroos tuo mukanaan karhuja ja pöllöjä. Tonin teoksia löytyy lisää osoitteesta puuveistokset.fi

”Äijjä ite. The man, the myth, the legend“ -Toni

Comments are closed.